domingo, 12 de noviembre de 2006

 

Xe-mei


M´agradaria recomanar un restaurant. No és el típic italià: és un restaurant venecià. Local petit regentat per quatre socis d´aquesta ciutat, on la carta la fan a diari a mà, aprofitant els productes de temporada. No poden faltar en aquesta carta uns plats de pasta realment impressionants, gens convencionals com els spaggethi neri amb una bona salsa de tinta de calamar o plats típics de la ciutat sumergida elavorats amb productes com el bacallà o ceps. Si l´estòmag és generòs pots escollir entre uns segons de peix fresc o alguna carn cuinada a l´estil transalpí. I els postres cassolans, com l´etern tiramisú, res de productes manofacturats, envassats i enviats des d´alguna fàbrica multinacional.

El lloc és petit, no caben més de 15 persones potser. Decorat amb mobiliari antic de fusta combinat amb quadres abstractes o làmpares aconseguides en alguna fira de curiositats. La cuina és magnífica i es poden veure els flambejats o els pebrots penjats. Té unes tauletes al carrer que inspiren bones idees per l´estiu. El públic, d´ambient i modernets, no podia ser un altre en aquesta zona de la ciutat comtal.

Si tanques els ulls pots imaginar-te a la mateixa Itàlia, escoltant les bromes que es gasten entre ells en italià, no crec que sàpiguen res dels nostres idiomes, i crea una atmòsfera de pel.lícula de Benigni.

Els preus, rodons, no enganyen ni afegeixen IVAs ni coberts ni sorpresses. 10€ exactes per les totes les pastes. Són el que són, però val la pena pagar-ho per sopar en el millor italià que he anat mai a Barcelona.

http://www.youtube.com/watch?v=F4eeJF1Zw88


Etiquetas:


Comentarios: Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]





<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]